Extra informatie over de Zelfhypnose Weekend Workshop

In dit bericht beantwoorden we enkele vragen en geven we extra informatie omtrent de inzichtin Zelfhypnose Weekend Workshop. De meeste informatie geldt ook voor de inzichtin Pijn – Zelfhypnose Workshop (toegespitst op cliënten met pijn).

Allereerst, voor wie is deze workshop?

Het antwoord hierop is simpel, voor vrijwel iedereen! Bijvoorbeeld iemand die …

… stress ervaart en een methode zoekt om dit te verminderen.
… door de zorg voor een ziek kind dagelijks weinig tijd heeft voor een rustmomentje voor zichzelf.
… geniet van zelfontwikkeling en nieuwe kennis opdoen.
… zichzelf een boost wil geven voor sportprestaties.
… weinig zelfvertrouwen heeft.
… zichzelf positief wil beïnvloeden.
… meer grip op het leven wil, door te werken met het onderbewuste.

De enige voorwaarden die wij stellen, is dat je 18 jaar of ouder bent, minimaal MBO denkniveau hebt en de Nederlandse taal beheerst. Indien je twijfelt of de workshop past bij jouw situatie, neem dan even contact met ons op om dit te bespreken.

Hoe kan het dat deze workshop voor zo’n brede doelgroep geschikt is?

Tijdens deze workshop leer je werken met je eigen onderbewuste. De term onderbewuste is een overkoepelende naam voor alles wat je niet bewust doet. Je kunt hierbij denken aan emoties oproepen, herinneringen maken en oproepen, lichamelijke functies, enzovoort.

De basis techniek om met je onderbewuste te werken is voor iedereen hetzelfde (zelfhypnose), ongeacht de persoonlijke reden voor het willen leren van zelfhypnose. Wat je er vervolgens mee doet, is mede afhankelijk van persoonlijke voorkeur en wat past bij de unieke situatie. Er zijn vele manieren om met je onderbewuste te werken tijdens hypnose. Tijdens de workshop leer je diverse technieken die je kunt toepassen tijdens zelfhypnose, zodat je de juiste combinatie voor jou kunt ontdekken.

Een voorbeeld hiervan is door gebruik te maken van een positieve herinnering om het bijbehorende gevoel te kunnen ervaren op een moment dat je het nodig hebt. Dit ene voorbeeld zou je kunnen gebruiken voor zelfvertrouwen, rust, ontspanning, energie, enzovoort. Wat je leert is dus zeer ruim inzetbaar en sluit daardoor aan bij een brede doelgroep. Bijkomend voordeel van de doelgroep is dat er tevens een interessante wisselwerking kan ontstaan tijdens de workshop.

Moet ik spiritueel ingesteld zijn voor hypnose?

Neen. Je kunt hypnose op een spirituele manier toepassen, maar in de basis staan deze twee dingen los van elkaar. Wij werken met een nuchtere, down-to-earth aanpak met de focus op hypnose, waarbij we ook uitleggen hoe dit in je brein werkt. Het enige wat van belang is, is dat je interesse hebt om iets nieuws te leren. Of je er later zelf spiritualiteit aan toevoegt, is aan jou.

Waarom duurt de workshop 2 dagen?

Wij vinden het belangrijk dat je nadien goed uit de voeten kunt met het geleerde. Om dat te bereiken, hebben wij gekozen voor 2 dagen, zodat je een juiste balans hebt tussen theorie en praktijk en vervolgens de geleerde technieken echt eigen kunt maken.
Zie het leren van zelfhypnose als het trainen van een nieuwe spier; je kunt hem een keer gebruiken, maar wanneer je je verdiept in het gebruiken van deze spier (door te oefenen), dan is het daarna veel natuurlijker voor je om hem automatisch te gebruiken. In de 2 dagen zal je veel gaan oefenen.

Daarnaast biedt 2 dagen ons als trainers de tijd en ruimte om dieper in te gaan op persoonlijke situaties en methodes die bij die unieke situatie ingezet kunnen worden.

Wat is het voordeel van samen deelnemen?

Laten we voorop stellen dat de workshop perfect alleen te volgen is, het doel is tenslotte zelfhypnose leren. De reden dat wij aangeven dat je ook samen kunt komen, is omdat dit aansluit bij bovenstaande punt wat betreft het oefenen. Deelnemers kunnen thuis, indien gewenst, samen het geleerde verder toepassen. Een voorbeeld, een koppel wat elkaar wil ondersteunen om de stress van de werkdag snel los te laten zal hier prima mee uit de voeten kunnen. Tevens kan het leuk zijn om samen een weekendje op pad te gaan om iets nieuws te leren. Er is geen verder voordeel dat deelnemers samen hebben in vergelijking met individuele deelnemers.

Ik ben hypnotiseur/hypnotherapeut, is de workshop een aanvulling voor mij?

Wij zijn van mening dat een hypnosetraining vrijwel altijd een aanvulling is. Ook al ken je sommige technieken al, een frisse blik op bekende dingen, een nuance ergens in, de wisselwerking met de andere deelnemers … Het geheel kan een waardevolle toevoeging zijn, zowel voor jou persoonlijk als voor de toepassing bij je cliënten, ook als je al een (zelf)hypnosecursus hebt gevolgd. Zoals je weet zijn er vele manieren om in trance te gaan en zo zijn er ook allerlei technieken die je kunt gebruiken tijdens zelfhypnose, die je misschien nog niet kent of waar je nog niet aan had gedacht. Wij doen ons best om iedere deelnemer iets mee te geven waar ze echt wat aan hebben.

Op welke locatie is de workshop?

Wij houden de inzichtin Zelfhypnose Weekend Workshop zowel in februari als in mei in Tulip Inn, Antwerpen. Dit hotel is prima te bereiken, ook met openbaar vervoer, en deelnemers kunnen indien gewenst zelf een overnachting in het hotel boeken. Het hotel ligt in de buurt van station Antwerpen-Berchem. Zowel met de auto als met OV sta je snel in hartje Antwerpen, waar meer dan genoeg keuze is voor overnachting en eten. Overdag verzorgt Tulip Inn de koffie/thee en lunch voor ons.

Hoe werkt inschrijven?

Je kunt je inschrijven voor de workshop door het passende product in onze webshop te kopen. Je kunt je bestelling meteen betalen in onze veilige betaalomgeving, met de bekende betaalmethodes iDEAL, Bancontact / Mister Cash en PayPal.

Wanneer je bestelling verwerkt is, ontvang je de factuur van je bestelling. Tevens ontvang je een mail met onze Algemene Voorwaarden en een bevestiging van je inschrijving met aanvullende informatie over de workshop.

Verdere vragen?

Wij vinden het van belang dat mensen een weloverwogen keuze kunnen maken over deelname aan onze trainingen. Je kunt meer informatie over de inzichtin Zelfhypnose Weekend Workshop lezen op de bijbehorende webpagina. Als je verdere vragen hebt, dan kun je hiermee uiteraard bij ons terecht. Stuur dan even een mailtje naar info@inzichtin.be, we helpen je graag verder.