inzichtin Pijn Masterclass – voor hypnotherapeuten

Chronische pijn is een probleem dat vaak onderschat wordt, terwijl er miljoenen mensen in Nederland en België pijnklachten ervaren. Soms kan er geen aanwijsbare oorzaak gevonden worden, maar pijn is subjectief – het gaat om de beleving van de patiënt. Patiënten kunnen tegen allerlei bijkomende problemen aanlopen, zoals onbegrip vanuit de omgeving, sociaal isolement, de kosten en andere symptomen (bijvoorbeeld depressie).

Gewoonlijk wordt gekozen voor een standaard aanpak van medicatie en eventuele aanvullende therapie, om de klachten te verminderen of leefbaar te maken. Hypnotherapie richt zich specifiek op het bijsturen van de beleving van de pijn door de patiënt en het doorbreken van de vicieuze pijncirkel, zodat de pijn zal verminderen of zelfs helemaal kan verdwijnen. Een mogelijke onderliggende, geestelijke oorzaak kan mee behandelt worden. Daarnaast kan de patiënt controle over de pijn krijgen, door technieken zoals zelfhypnose.

De training

In de gecertificeerde inzichtin Pijn Masterclass wordt theorie en praktijk met elkaar gecombineerd. Je leert als hypnotherapeut alles omtrent de behandeling van pijn met behulp van hypnose. Je leert onder andere:

 • De 3 kenmerken van pijn en hoe je ermee kunt werken
 • De filtering van pijnprikkels
 • De verschillende soorten pijn
 • Het belang van observatie
 • Wat te doen bij medicatiegebruik
 • De aanpak:
  – het frame
  – de intake
  – de sessie
  – het huiswerk
 • Welke vragen je moet stellen aan het onderbewuste
 • Verschillende behandeltechnieken tijdens de sessie, zoals verdoving of de behandeling van fantoompijn
 • De inzichtin Zelfhypnose methode, voor jezelf of om je cliënt aan te leren
 • Troubleshooting

Details

Voor deze masterclass is voorkennis onontbeerlijk. De masterclass is voor hypnotherapeuten, hypnotiseurs en NLP’ers die serieus met pijn aan de slag willen. Ben je op een andere professionele manier met pijn bezig en heb je geen voorkennis van hypnose of hypnotherapie, neem dan contact op om te bekijken of deze masterclass toch een aanvulling voor je gaat zijn. Indien gewenst, kunnen deelnemers aan de masterclass nadien lid worden van de besloten Facebook groep waar ruimte is voor ervaringen, vragen en tips&tricks.

Data en kosten

Data voor de masterclass in 2018:
24 maart
9 juni

De inzichtin Pijn Masterclass begint om 10:00 en duurt tot 18:00. Koffie/thee en de lunch worden verzorgd. De kosten voor deze masterclass, inclusief uitgebreid naslagwerk en certificaat, bedragen €187.

Locatie

Tulip Inn Antwerpen
Potvlietlaan 2
2600 Antwerpen, België

De groep van september 2017
De groep van oktober 2017

Ervaringen van deelnemers

“Bedankt voor de fijne dag en de fijne opleiding.”

“De inspirerende docenten Yves en Bregje hebben mij veel nieuwe tools geleerd die ik graag in praktijk wil brengen.”

“Een goede masterclass pijn management, duidelijke uitleg, veel geleerd.”

“Interessante masterclass werken met pijn. Een geweldige training omgaan met pijn erbij.”

“Ik kan het aan iedereen aanbevelen. Was leerzaam, inspirerend en ik kan er mee aan de slag.

Ik zeg het ook: aanrader!

“Super aanvullend bij hypnose.”

“Simpele doch sublieme methode voor pijnregulering door middel van zelfhypnose.”

“Dank voor de inspirerende dag.”

“Leerzaam, leuke groep, top trainers! Bedankt!”

 

De trainers

Yves Gazin is ingenieur van opleiding en heeft daardoor een unieke kijk op hypnose en de toepassing van hypnose. Hij kan als geen ander de kern van een probleem of techniek blootleggen om vervolgens de eenvoudigste weg naar een oplossing te vinden.
Hij put daarbij uit een reeks van internationale opleidingen en is een gecertificeerd hypnotherapeut.
Tijdens zijn opleiding in België kwam hij in aanraking met chronische pijn en ontwikkelde één van de krachtigste zelfhypnose technieken die in minder dan 5 minuten pijn vermindert en vaak zelfs helemaal wegneemt. Yves werkt samen met onder andere de RA Liga in België (reuma vereniging).

Bregje Mulders maakte kennis met de zelfhypnose techniek van inzichtin, waarmee zij in korte tijd zeer goede resultaten behaalde. Hierdoor raakte zij zo geïnteresseerd in hypnose en hypnotherapie, dat zij al snel diverse gecertificeerde hypnotherapie opleidingen en trainingen volgde. Daarnaast leerde zij ook technieken zoals Core Transformation en EMDR.
Zij werkt samen met Yves aan de diverse activiteiten van inzichtin, zoals het geven van workshops en trainingen en het schrijven van het boek ‘Herprogrammeer Je Stress’.

 

Inschrijven

Boek gemakkelijk en snel via onze webshop, met een veilige betaalomgeving. Na betaling is je inschrijving compleet. Wanneer je inschrijving verwerkt is, ontvang je de bijbehorende factuur en een bevestiging van je inschrijving.

De gehele maand december kun je in onze webshop de volgende kortingscode* voor €20 korting gebruiken:

HYPNOTICHOLIDAYS

*De kortingscode is enkel in december geldig bij aankopen via onze webshop. De kortingscode kan toegevoegd worden aan de winkelmand of gebruikt worden bij het afrekenen. De kortingscode werkt niet i.c.m. de HJS producten, deze kunnen los besteld worden.