Een weekend vol hypnose

Twee keer per jaar (voorjaar/najaar) organiseren wij het inzichtin Hypnose Weekend voor collega hypnotherapeuten, hypnotiseurs en NLP’ers. Tijdens het weekend is er ruimte voor waar maar behoefte aan blijkt te zijn, zoals kennis en inzicht uitwisselen, groepssessies, 1op1 sessies, workshops, demo’s, ervaringen bespreken, met elkaar meedenken. Go with the flow – geen planning, wel gezelligheid en hypnose! Denk aan het soort samenzijn tijdens een training, maar dan zonder de training.

Hoe/wat/waar

Wij kiezen een datum voor een weekend, waarna we op zoek gaan naar deelnemers via onze nieuwsbrief en social media. We organiseren het weekend voor maximaal 10 deelnemers, welke toegevoegd worden aan de bijbehorende besloten Facebookgroep. Wanneer de groep compleet is, vragen wij de deelnemers om voor een bepaalde datum een bijdrage te doen, zodat we een vakantiehuisje kunnen boeken. We doen ons best een centraal gelegen, betaalbaar 10-persoons huisje te vinden.
Deelnemers zijn definitief ingeschreven door hun bijdrage op tijd te voldoen. Mogelijke deelnemers die nog niet zeker weten of ze tijdens het geplande weekend tijd hebben, kunnen op de reservelijst geplaatst worden. De reservelijst is ook bestemd voor geïnteresseerden terwijl de groep al vol is. Zij krijgen tevens eerder bericht over een nieuw weekend. Wanneer alle informatie rondom het weekend bekend is, ontvangen deelnemers een PDF met de informatie.

De Facebookgroep

De Facebookgroep bevat enkel (ex-)deelnemers aan het weekend. Mocht iemand interesse hebben, aan de groep toegevoegd worden en alsnog besluiten om niet mee te gaan, dan zal diegene van de groep verwijderd worden (later opnieuw deelnemen kan altijd). Onze intentie is om een persoonlijke omgeving te behouden, waar ruimte is voor o.a. ervaringen, foto’s en opnames van het weekend. Persoonlijke informatie mag niet buiten de groep gedeeld worden zonder de nadrukkelijke toestemming van de betrokkenen. De groep kan ook gebruikt worden om onderlinge reisafspraken te maken, ideeën uit te wisselen, aanvullende informatie te delen, enzovoort.

De organisatie

inzichtin regelt diverse zaken:

 • Het vormen van een groep deelnemers
 • Het vormen van de reservelijst
 • De betalingen van deelnemers en de verrekeningen nadien
 • De Facebookgroep
 • De informatieverstrekking voor de deelnemers
 • Het boeken van een huisje
 • De betalingen van het huisje en de boodschappen
 • Een flipchart
 • Een videocamera (opnames worden in overleg gemaakt/gedeeld)

Wat inzichtin niet regelt:

 • Vervoer. De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om bij het geboekte verblijf aan te komen.
 • Aanvullende persoonlijke benodigdheden. Denk hierbij aan handdoeken. Deelnemers worden op voorhand op de hoogte gesteld van wat er wel/niet aanwezig is in het vakantiehuisje.
 • Ontvangst/oplevering. Het weekend is in principe van vrijdagavond tot zondagmiddag/zondagavond, vaak is een eerdere aankomst (vrijdagmiddag) en later vertrek (maandagochtend) mogelijk. De aankomst gaat in overleg, het kan dus zijn dat deelnemers eerder aanwezig zijn dan wij. Wij zorgen in zo’n geval dat deelnemers alvast toegang tot het huisje kunnen krijgen. Hetzelfde geldt voor vertrek, waarbij een deelnemer mogelijk later vertrekt dan wij en daarmee zorg draagt voor de oplevering van het huisje.
 • Boodschappen. Wij nemen enkel een basis aan boodschappen mee, de groep besluit in overleg wat er gegeten wordt en wie er boodschappen gaan doen.
 • Invulling. De invulling van het weekend is de verantwoordelijkheid van alle deelnemers. inzichtin heeft standaard wel enkele onderwerpen die we kunnen aandragen, maar de bedoeling is om een mooie uitwisseling te krijgen.
 • Vervanging. Mocht een deelnemer onverwachts niet mee kunnen nadat er betaald is en wij geboekt hebben, dan zullen wij uiteraard wel meedenken voor een oplossing en eventuele reservedeelnemers benaderen.

Deelnemen?

Om deel te nemen aan een weekend, kun je ons volgen op social media of je inschrijven voor onze nieuwsbrief (beide te vinden onderaan deze pagina). Je blijft dan op de hoogte van de komende weekenden, en je kunt reageren wanneer er een weekend georganiseerd wordt. Als je vragen hebt of geïnteresseerd bent om mee te gaan, dan kun je ook altijd even contact met ons opnemen, of stuur direct Bregje een berichtje op Facebook.

Aanmelden voor het eerstvolgende weekend

Er is een datum bekend voor het eerstvolgende weekend in oktober. Klik hier voor het 2-staps aanmeldformulier.