inzichtin Pijn Masterclass – voor hypnotherapeuten

Chronische pijn is een probleem dat vaak onderschat wordt, terwijl er miljoenen mensen in Nederland en België pijnklachten ervaren. Soms kan er geen aanwijsbare oorzaak gevonden worden, maar pijn is subjectief – het gaat om de beleving van de patiënt. Patiënten kunnen tegen allerlei bijkomende problemen aanlopen, zoals onbegrip vanuit de omgeving, sociaal isolement, de kosten en andere symptomen (bijvoorbeeld depressie).

Gewoonlijk wordt gekozen voor een standaard aanpak van medicatie en eventuele aanvullende therapie, om de klachten te verminderen of leefbaar te maken. Hypnotherapie richt zich specifiek op het bijsturen van de beleving van de pijn door de patiënt en het doorbreken van de vicieuze pijncirkel, zodat de pijn zal verminderen of zelfs helemaal kan verdwijnen. Een mogelijke onderliggende, geestelijke oorzaak kan mee behandelt worden. Daarnaast kan de patiënt controle over de pijn krijgen, door technieken zoals zelfhypnose.

De training

In de IHR, ICR en KTNO geaccrediteerde inzichtin Pijn Masterclass wordt theorie en praktijk met elkaar gecombineerd. Je leert als hypnotherapeut alles omtrent de behandeling van pijn met behulp van hypnose. Je leert onder andere:

 • De 3 kenmerken van pijn en hoe je ermee kunt werken
 • De filtering van pijnprikkels
 • De verschillende soorten pijn
 • Het belang van observatie
 • Wat te doen bij medicatiegebruik
 • De aanpak:
  – het frame
  – de intake
  – de sessie
  – het huiswerk
 • Welke vragen je moet stellen aan het onderbewuste
 • Verschillende behandeltechnieken tijdens de sessie, zoals verdoving of de behandeling van fantoompijn
 • De inzichtin Zelfhypnose methode, voor jezelf of om je cliënt aan te leren
 • Troubleshooting

Details

Deze masterclass is voor gecertificeerde hypnotherapeuten die serieus met pijn aan de slag willen. Voorkennis is daarom onontbeerlijk. Ben je op een andere professionele manier met pijn bezig en heb je geen voorkennis van hypnose of hypnotherapie, neem dan contact op om te bekijken of deze masterclass bij jou past. De masterclass wordt gegeven bij Take Off Support in Zoetermeer, door het team van inzichtin. Indien gewenst, kunnen deelnemers aan de masterclass nadien lid worden van de besloten Facebook groep waar ruimte is voor ervaringen, vragen en tips&tricks.

Data en kosten 2017

Er zijn 2 data beschikbaar voor deze ééndaagse masterclass:
30 september 2017 (nog slechts enkele plaatsen beschikbaar!)
28 oktober 2017 (early bird tot 12 oktober)

De inzichtin Pijn Masterclass begint om 10:00 en duurt tot 18:00. Koffie/thee en de lunch worden verzorgd. De kosten voor deze geaccrediteerde masterclass, inclusief uitgebreid naslagwerk en certificaat, bedragen €275 (vrij van BTW). De early bird prijs is €225.

Data en kosten 2018

Let op: vanaf 2018 gaat de masterclass verder als een 2-daagse. Het verschil met de huidige 1-daagse opzet is vooral praktijkgericht, het naslagwerk en de geboden info blijft gelijk. De masterclass in 2 dagen geven biedt ons meer ruimte om in te spelen op vragen van deelnemers en op het (met begeleiding aanwezig) eigen kunnen maken van de lesstof.

Data voor de tweedaagse masterclass in 2018:
24 & 25 maart (early bird tot 1 maart)
9 & 10 juni (early bird tot 18 mei)

De inzichtin Pijn Masterclass begint beide dagen om 10:00 en duurt tot 18:00. Koffie/thee en de lunch worden verzorgd. De kosten voor deze geaccrediteerde masterclass, inclusief uitgebreid naslagwerk en certificaat, bedragen €397 (vrij van BTW). De early bird prijs is €347.

Locatie

Take Off Support
Oosterheemplein 2A
2721NA Zoetermeer

Rondom de locatie is er ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor hen die de locatie met het OV bezoeken; de randstadrail stopt slechts 2 minuten lopen van de trainingsruimte.

Ervaringen van deelnemers
De groep van september 2017

“Bedankt voor de fijne dag en de fijne opleiding.”

“De inspirerende docenten Yves en Bregje hebben mij veel nieuwe tools geleerd die ik graag in praktijk wil brengen.”

“Een goede masterclass pijn management, duidelijke uitleg, veel geleerd.”

“Interessante masterclass werken met pijn. Een geweldige training omgaan met pijn erbij.”

“Ik kan het aan iedereen aanbevelen. Was leerzaam, inspirerend en ik kan er mee aan de slag.

Ik zeg het ook: aanrader!

 

De trainers

Yves Gazin is ingenieur van opleiding en heeft daardoor een unieke kijk op hypnose en de toepassing van hypnose. Hij kan als geen ander de kern van een probleem of techniek blootleggen om vervolgens de eenvoudigste weg naar een oplossing te vinden.
Hij put daarbij uit een reeks van internationale opleidingen en is een gecertificeerd hypnotherapeut.
Tijdens zijn opleiding in België kwam hij in aanraking met chronische pijn en ontwikkelde één van de krachtigste zelfhypnose technieken die in minder dan 5 minuten pijn vermindert en vaak zelfs helemaal wegneemt. Yves heeft samengewerkt met onder andere de RA Liga in België (reuma vereniging).

Bregje Mulders maakte kennis met de zelfhypnose techniek van inzichtin, waarmee zij in korte tijd zeer goede resultaten behaalde. Hierdoor raakte zij zo geïnteresseerd in hypnose en hypnotherapie, dat zij al snel diverse gecertificeerde hypnotherapie opleidingen en trainingen volgde. Daarnaast leerde zij ook technieken zoals Core Transformation en EMDR.
Zij heeft haar eigen hypnotherapiepraktijk, van waaruit zij ook workshops geeft. Daarnaast werkt zij samen met Yves aan de diverse activiteiten van inzichtin, zoals het geven van workshops en trainingen en het schrijven van het boek ‘Herprogrammeer Je Stress’.

Over Take Off Support

Take Off Support beschikt over een eigen trainings- & praktijkruimte in Zoetermeer. Op deze locatie worden diverse trainingen verzorgt.

Take Off Support is officieel Agent van het ICR, IHR en geaccrediteerd door het KTNO
(Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) en erkend door:
BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument)
LVNG (Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijze)
NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)
VHEN (Vereniging Hypnose Experience Nederland)

Inschrijven

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor de inzichtin Pijn Masterclass. Je ontvangt dan na enkele dagen de factuur voor je inschrijving van Take Off Support. Na betaling van de factuur is je inschrijving compleet.


28 oktober 201724/25 maart 20189/10 juni 2018


JaNee