HJS nieuws – het boek en de communicatietraining

Het boek

De verhalen en ervaringen van deelnemers aan onze HJS workshops inspireerden ons dermate dat we meer uit Herprogrammeer Je Stress wilden halen. Er is zoveel meer te delen; tips, aanvullingen, extra technieken, uitleg en inzicht. Ieder mens is uniek en heeft een eigen beleving van stress, wat dus ook een eigen aanpak vereist die aansluit bij de persoon.

Wij geloven dat iedereen zichzelf kan verbeteren, door met motivatie en de juiste hulpmiddelen aan de slag te gaan. Met die gedachte ontstond het idee van een boek, waarmee zowel deelnemers aan de workshops als particulieren aan de slag kunnen om hun stressbeleving positief te veranderen.

Het resultaat

Nu, een aantal maanden verder, is het zo ver! Met gepaste trots presenteren wij het Herprogrammeer Je Stress boek. HJS biedt de lezer kennis over en inzicht in stress, de werking van het brein en onderbewuste reacties. Vanuit die kennis geeft HJS technieken en aanvullende tips om de stressbeleving zelf te herprogrammeren. Je kunt hierbij denken aan zelfhypnose, ademhalingsoefeningen en rationele technieken.

Je kunt HJS in onze webshop bestellen of in één van de vele online boekhandels aangesloten bij het Centraal Boekhuis. In de webshop vind je tevens enkele aanvullende audio opnames die je begeleiden door een van de technieken uit het boek; de inzichtin Zelfhypnose methode.

Voor hypnotherapeuten

HJS is niet alleen geschikt voor mensen die stress ervaren, maar ook voor (de cliënten van) hypnotherapeuten die met de inzichtin Zelfhypnose methode werken. Door de opzet van het boek kan de therapeut tips en inspiratie opdoen voor het toepassen van zowel de methode als de aanvullende technieken. De cliënt kan het boek vervolgens als naslagwerk gebruiken; er wordt uitleg gegeven over (zelf)hypnose en verschillende technieken die de cliënt kan toepassen.

Hypnotherapeuten die niet bekend zijn met de methode kunnen deze leren tijdens de inzichtin Pijn Masterclass. Binnenkort volgt ook een ebook over de methode!

 

De communicatietraining

Naast het HJS boek, hebben we nog een nieuwe aanvulling op onze workshops voor bedrijven: de communicatietraining. Deze aanvullende training richt zich specifiek op mensen die met een team werken. Door de communicatie naar (leden van) het team te verbeteren, kan de stress bij zowel de individuen als het team verder afnemen.

Tijdens de training is er ruimte om met de specifieke situaties van deelnemers aan de slag te gaan. Deelnemers leren onder andere:

  • het belang van erkenning
  • hoe je ervoor kunt zorgen dat de ander zich gehoord voelt, zonder mee te gaan in de emotie
  • het Go First principe
  • het doorbreken van patronen
  • hoe je overeenstemming in een groep kunt krijgen
  • hoe je iemand mentaal uit een situatie haalt
  • waarom communicatie vaak mis gaat
  • het correct doorlopen van een meeting

Meer weten? Kijk dan op onze Herprogrammeer Je Stress website of neem direct contact op.